0470-24 000 info@tandhalsa.se

Tandvård

Friska tänder är angeläget för hela kroppens välbefinnande och vi vet att det lönar sig att arbeta förebyggande. De rekommendationer vi ger är individuellt anpassade, och stor hänsyn tas till dina egna önskemål.

Vi är ett allmänpraktiserande tandvårdsteam med egen tandhygienist. Vi genomför alla typer av behandlingar – allt från förebyggande tandvård med rådgivning om munhygien och kost – till implantat- och estetisk behandling där man kan förbättra tändernas färg och form.

Förebyggande tandvård

Undersökning med röntgenbilder samt att ta bort tandsten är vårt vanligaste behandlingsmoment. Om du har besvär med tandköttsinflammation, tandköttsfickor eller tandlossning så har vi en tandhygienist som är specialutbildad för dessa jobb. Vi arbetar aktivt med förebyggande tandvård för att minska ditt behandlingsbehov.

Barntandvård

Vi har avtal med Region Kronoberg så alla barn och ungdomar går gratis hos oss.  

 

Estetisk tandvård

Vi utför både kronor, broar och proteser.

– InMan Aligner

Vi utför även InMan Aligner behandlingar. Detta är en typ av avtagbar tandställning som kan justera dina framtänder och räta upp dem. Läs mer

 

Specialist

Vi har kontakt med alla typer av specialister om det skulle behövas.

 

 

Övriga tandvårdstjänster

Rotfyllningar, tandutdragningar och lagningar ingår så klart i vårt dagliga arbete.

– Implantat

Vi utför implantatprotetik, det vill säga vi bygger upp tanden i munnen när du fått en skruv eller en fixtur inopererad i käkbenet. För kirurgin har vi samarbete med en skicklig kirurg.

– Tandblekning

Blekning av tänder sker med väl beprövade preparat på ett säkert och effektivt sätt.

– The Wand

Vi använder “trollspöet” för bedövning. En bedövning som känns mindre när du får den samt efteråt då den bedövar en tand i taget och inte en hel sida. Den gör också att det blir lättare att laga fler tänder vid samma besök. Läs mer

– Treatlight laser

Denna laser använder vi dagligen i vår verksamhet. Den hjälper dig om du har kväljningsreflexer vid olika behandlingar, den stillar blödning, minskar efterbesvär vid tandutdragning och även vid både herpes och afteblåsor på läppar och i munnen.

The Wand

 

 

Skydd & skenor

– Hockeyskydd/Sportskydd

När ungdomar fyller 18 år behöver de inte ha galler på sina hockeyhjälmar längre. Detta innebär att tand- och käkbensskadorna ökar drastiskt. För bättre skydd erbjuder vi ett tandskydd som kan användas i alla typer av kontaktsporter.

– Bettskena

Gnisslar eller pressar du tänder på natten? Ont i nacke, axlar eller upplever spänningshuvudvärk? Då gör en bettskena susen. Du sover bättre och sparar både tänder och fyllningar.

– Snarkskena

Om du inte har andningsuppehåll när du snarkar kan en snarkskena hjälpa dig till djupare sömn. Vi utför detta på remiss från din läkare.

Vad behöver du hjälp med?

Hör av dig till oss så hjälper vi dig. Ring 0470-24 000 eller fyll i vårt kontaktformulär.